Tender logo

Nedves kukorica őrlemény (PWF) a szarvasmarha tömegtakarmányozásban

2019-09-30
3234
Nedves kukorica őrlemény

A Déli-Farm Kft. megkezdte egy új takarmány alapanyag, a nedves kukorica őrlemény forgalmazását, mely a szarvasmarha takarmányozásba a tömegtakarmány bázis oldaláról tökéletesen beilleszthető.

Gyártója a Pannonia Bio Zrt., Európa legnagyobb etanolgyára, a világ egyik leghatékonyabb finomítója. A dunaföldvári üzem évente 1,1 millió tonna takarmánykukorica feldolgozásával 325 ezer tonna, fehérjében gazdag takarmányt, 500 millió liter bioetanolt és 12 ezer tonna kukoricaolajat termel. A helyben, GMO mentes alapanyagból gyártott állati takarmány előállítása növeli az élelmiszerbiztonságot Európában.
A nedves kukorica őrlemény (PWF) kukorica alapú bioetanol gyártás során keletkezik. Nedves formátumú közel 35-37% szárazanyag tartalommal.

A nedves kukorica őrlemény felhasználási területe


Növendék takarmányozására, bikahízlalásra, szárazonálló és vemhes üszők takarmányozására, illetve tejelő állományok takarmánykiegészítésére, pótlására is kiválóan alkalmas.

Keményítő, illetve jól fermentálható rosttartalma miatt tökéletes kiegészítője lehet a kukorica, cirok, illetve csuhéjszilázs alapú tömegtakarmányoknak, de lucernaszenázs és zöld, vagy fűszenázsok mellé is hatékonyan beilleszthető energiapótlás céljából.
Kiváló íz és étrendi hatású, közel 16% fehérjetartalommal szárazanyagra vetítve. Naponta akár 8-15 kg is etethető belőle.
A Déli-Farm Kft. szaktanácsadói révén az egyedi adottságok alapján a meglévő takarmánybázisra adaptálja, illetve teljes körű szaktanácsadással szolgál a takarmányozás, illetve technológia és állattartási eszköz vonalon is.

Kukorica

 

A nedves kukorica őrlemény előnyei

A termék minden tekintetben megfelel a magyar és az Európai Uniós jogszabályoknak, minőségét a gyártó akkreditált laboratóriuma folyamatos vizsgálatokkal biztosítja. A hatékony takarmányozást a termék jól hasznosítható beltartalma mellett versenyképes ára is garantálja, mely a jelenlegi átlag tömegtakarmány bázis önköltségi árai alatt mozog.
A folyamatos gyártás miatt nem szükséges egyszerre az éves készletet betárolni, így a költségterhek is elviselhetőbbek.
A termék felhasználása, beépítése mellett szól az idei év szélsőséges időjárásából adódó terméskiesés, illetve költségnövekedés (öntözés, növényvédelem stb.).

A PWF ömlesztett formában vagy fóliatömlős kiszerelésben is rendelhető. Megrendelés esetén a beérkező igénynek megfelelően a megbeszélt időpontban szállítunk.
További részletekkel és pontos szállítási árral kapcsolatban, kérjük forduljon hozzánk bizalommal! (Telefon: 62/556-130, e-mail: takarmany@delifarm.hu)