Tender logo

Ismerje meg FARMLINE villanypásztor rendszereinket!

2024-02-23
2675
FarmLine villanypásztor termékcsalád

A Déli-Farm Kft. FarmLine villanypásztor termékcsaládját több éves kísérletezés és termékfejlesztés eredményeként hoztuk létre, speciális igényekhez igazítva.

FarmLine villanypásztor rendszerek

A FarmLine termékek abban térnek el versenytársaiktól, hogy a magyarországi felhasználási területekre lettek optimalizálva. Villanypásztor termékcsaládunk tartalmaz minden olyan alapvető eszközt, amely egy korszerű elektromos kerítésrendszer telepítésénél nélkülözhetetlen: készüléket, szigetelőt (vezetőt), vezetéket és szalagot.

FarmLine villanypásztor készülékek

A piaci igényekre reagálva idén 2 új villanypásztor készülékkel bővítettük a FarmLine termékcsaládot. A 230 voltos Protect 40 készülékünket nagy igényű felhasználásra terveztük lovak, szarvasmarhák, juhok, kecskék és baromfi elkerítéséhez, illetve vadvédelemhez, míg a 230 és 12 voltos akkumulátor csatlakozási lehetőséggel is ellátott Thor X 15 szarvasmarha, ló és baromfi elkerítésére alkalmas maximum 10 km-es kerítések esetén.

Természetesen a továbbiakban is elérhetőek termékcsaládunk korábban bevált villanypásztor készülékei is, amelyek ezután is egyedi bevizsgálással készülnek németországi gyártónknál, az AKO-nál. 230 voltos Protect 5 villanypásztor készülékünket elsősorban családi házaknál történő alkalmazásra, kertvédelemre, kisebb mechanikai kerítések megerősítésére ajánljuk; míg nagytestvérét, a Protect 10-et haszonállatok (szarvasmarha, ló baromfi, sertés) kordában tartásához, karámok kialakításához javasoljuk. Vadvédelmi célra nagyteljesítményű duo villanypásztor készülékünk, a Thor X 50 az ideális megoldás, hiszen mobil vagy helyhez kötött használatra, hosszabb kerítésekhez is tökéletes, és választhatóan napelemmel is üzemeltethető.

FarmLine villanypásztor vezetékek és szalagok

A villanypásztor készülékek teljesítménye, valamint a kerítések hosszúsága alapján érdemes kiválasztani a rendszerhez legalkalmasabb villanypásztor vezetéket és szalagot. 
Kisebb területek lekerítéséhez, háztáji felhasználásra ajánljuk 300 méteres Dragon 1 villanypásztor vezetékünket, amellyel optimális körülmények között, megfelelő teljesítményű villanypásztor készülékkel maximum 3 km-es kerítés alakítható ki.
Dragon 5 vezetékünk az x-fonás miatt kiváló stabilitást ad, rendkívül tartós és kék-sárga színének köszönhetően különböző fényviszonyok mellett is jól látható marad. 
Vastagabb szálú, narancssárga Cobra 8 villanypásztor vezetékünk előnye, hogy szintén szembetűnő, jobban érzékelhető a haszonállatok számára. Közepes, maximum 6 km hosszú kerítések kialakításához, legelőszakaszok lekerítéséhez ideális választás.
Dragon 3 villanypásztor vezetékünkkel már közepes, akár 9 km hosszú kerítések is telepíthetők, míg hosszabb, 10 km feletti hosszúságú kerítések esetén haszonállatok lekerítéséhez Dragon 7 vezetékünket, vadvédelmi célra pedig kék színe miatt Dragon 6 villanypásztor vezetékünket ajánljuk. Ez utóbbi 400 méteres, valamint 1000 méteres változatban is elérhető.Vadvédelmi kerítések telepítése esetén hasznos Optic 2 jelzőszalagunk fémszálat nem tartalmaz, azonban kék színe miatt jól érzékelhető a vadak számára, így optikai akadályt is képez, megelőzve az állatok esetleges sérülését, kerítésbe gabalyodását.
Amennyiben fémszálakat is tartalmazó, kék színű villanypásztor szalaggal szeretné megerősíteni vadvédelmi kerítését, Unicorn 4 szalagunk a tökéletes választás. Ez a 20 mm széles szalag amellett, hogy könnyen észrevehető az őzek, szarvasok számára is, az Optic 2 szalaggal ellentétben az áramot is vezeti.
Termékcsaládunk lovasok körében kedvelt villanypásztor szalagja, a fehér színű Unicorn 2 kisebb területek lekerítésére, mobil karámok létrehozásához alkalmas. 

Ne feledje, annak érdekében, hogy villanypásztor rendszere maximális teljesítménnyel tudjon működni, az aljnövényzetet folyamatosan karban kell tartani. Amennyiben a fű, bokrok, esetleg faágak a villanypásztor vezetékekhez, szalagokhoz érnek, a rendszer teljesítménye csökken.

FarmLine villanypásztor kiegészítők

A szigetelők választják el az áramot vezető villanypásztor szalagokat és vezetékeket a karóktól/cölöpöktől/oszlopoktól, valamint a földtől. A megfelelően megválasztott szigetelők előnye, hogy segítségükkel néhány mozdulattal újra feszessé tehetjük a lelógó villanypásztor szalagokat, vezetékeket és huzalokat.

Szabadalmazott FarmLine Fibula C facsavaros villanypásztor szigetelőnk legfeljebb 40 mm széles villanypásztor szalagokkal és 6 mm átmérőjű villanypásztor vezetékekkel használható. A speciális pattanózárnak köszönhetően könnyen, és biztonságosan rögzíti a szalagot, illetve vezetéket.
Torus F facsavaros szigetelőnk elsősorban villanypásztor vezetékek rögzítéséhez ideális. Minőségét a galvanizált erősítés, valamint a horganyzott rögzítőcsavar biztosítja. 25 és 100 darabos kiszerelésben is elérhető.
A villanypásztor kapuk kialakítása esetén Cervos D facsavaros villanypásztor kapuakasztónk lehetővé teszi a kapufogók kétoldali beakasztását. A beakasztószem 360°-ban elforgatható, így használata rendkívül egyszerű és praktikus.


Villanypásztorok felhasználási területe

Az elmúlt években rendkívüli módon kiszélesedett a villanypásztorok felhasználási területe. Míg régebben szinte kizárólag legeltetésnél alkalmazták (a név is innen ered), addig ma már egészen elképesztő megoldásokat visznek véghez vele. Elektromos kerítésrendszereket napjainkban nemcsak az állattenyésztésben, erdő- és vadgazdálkodásban alkalmaznak. Egyre inkább előtérbe kerül a vagyonvédelmi funkció, emellett rohamosan növekszik a háztáji, kerti felhasználás is. Sok megkeresést kapunk vadásztársaságoktól, erdőgazdaságoktól, ahol a későbbi vadkárrendezések ügyét szüntethették meg egy megfelelő vadvédelmi kerítés telepítésével, és egyre több növénytermesztő is a segítségünket kéri elvetett kultúráinak védelmében. (A vadászati törvény már kimondja, hogy a vadkármegelőzést a vadászatra jogosultnak és a gazdáknak közösen kell elvégezni.)
FarmLine villanypásztor rendszereink tökéletesen alkalmasak legelők lekerítésére, karámok létrehozására, gyümölcsösök védelmére, fóliasátrak körbekerítésére, vadaskertek bekerítésére, valamint a házikedvencek kordában tartására is.


Szeretne velünk beruházni?

Keressen fel bennünket és tájékoztasson az elvárásairól, valamint a kívánt elektromos kerítés paramétereiről! Szakembereink ingyenesen megtervezik személyre szabott villanypásztor rendszerét! Igény szerint akár a teljes körű, szakszerű kivitelezésben is a segítünk.

Írjon nekünk a vevoszolgalat@delifarm.hu címre vagy keresse munkatársainkat a +36 62 556120-as telefonszámon!