Kérdése van? Hívjon bennünket! +3662556120
"A könyv a kukorica származását, botanikáját, élettanát érinti, kiterjed az ökológiai és termesztési tényezőkre, azok kölcsönhatásaira (talajművelés - műtrágyázás - növényszám - öntözés - genotípus).Tudományos értékét növeli, hogy Nagy János professzor, az MTA doktora négy évtizedes kutatási eredményei, idősorai megbízható szántőföldi tartamkísérletekből származnak, amelyek Európában egyedülállóak, de a kukorica őshazájában, Amerikában is figyelemre méltóak.Ma több ezer termék (élelmiszerek, lebomló műanyagok, bioetanol) készül kukoricából, ezért többféle kukoricaminőségre van szükség, amit az ipar gazdaságosan tud feldolgozni. A szerző merít a gazdag múltból, ugyanakkor a legkorszerűbb ismereteket tárja elénk. A könyv kiváló példája annak, hogy a termesztési és a nemesítési kutatások hogyan járulnak hozzá a termésnövekedés és -minőség összefüggéseinek feltárásához.A tizennyolc fejezet olyan eredményeket tartalmaz, amelyeket mind az oktatók, a kutatók, az egyetemi és PhD-hallgatók, mind a mezőgazdasági szakemberek és a szaktanácsadással foglalkozók eredményesen használhatnak munkájuk során.A szerző segítséget nyújt a kukoricatermesztőknek abban, hogy egy hektár kukorica a lehető legésszerűbb gazdálkodással, a lehető legkisebb ráfordítással és környezeti terheléssel a legnagyobb termést adja, biztosítva a jogosan elvárható hasznot. "